keskiviikko 7. elokuuta 2013

ipen kanssa hyppelyä (paljon kuvia!)

Kävin tänään hyppäämässä Miljan silmän alla Ipellä. Tallille menin puoli 11 aikaan ja laittelin hepan valmiiksi. Mentiin kentälle joskus puoli 12 aikoihin. Verkkailin Ipen hyvin molempiin suuntiin, tein paljon avoja ja sulkuja sekä vähän väistöjä. Laukassa taivuttelin hyvin ja tein paljon siirtymisiä laukassa. Nyt kun oli kannukset mukana, niin heppa liikkui ja kääntyi hyvin.






Alotettiin esteiden verkkaus ristikolla missä oli maapuomi edessä. Tarkoitus oli tulla lyhyessä laukassa sisään ja antaa hevosen vain olla kaarteen jälkeen. Estettä siis tultiin ympyrällä. Hypyt onnistuivat todella hyvin.



Ristikot nousivat pystyiksi. Nyt tultiin vähän reippaammalla laukalla, mutta hevosen annettiin vain olla kaarteen jälkeen.





Verkkahyppyjen jälkeen tultiin osia radasta. Sarjalla Ipe tuli aika kovaa vauhtia sisään ja hyppäsi A-osan vähän liian läheltä. Sen takia B-osa oli usei aika huono..


Sen jälkeen tultiin S:än muotoista linjaa. Ipe vähän lähti kaahottamaan väleissä eikä ottanut pidätteitä läpi. Itse taas unohdin pidättämisen lomassa ratsastaa, joten hypyt olivat aika järkkyjä.. Onneksi lopulta esteiden noustessa itsekin heräsin ja homma alkoi sujua ihan hyvin.




'Pikkuhyppyjen' jälkeen Milja nosti esteitä n. 80cm korkeudelle. Tulin pientä rataa pari kertaa. Hypyt onnistuivat ihan hyvin, itse vain vähän mokailin esteiden välissä..



Tulin lopuksi pari kertaa rataa isompana. Milja sanoi oksereita 90cm korkuisiksi, mutta jälkeenpäin mitattuina nehän olivat 100cm.. Sarjalle tuli alussa tosi huonosti kun jäin itse himmailemaan ennen sarjaa. Lopussa onneksi sekin sujui hyvin! Ennen loppuverkkoja tulin pari pystyä yksittäisinä, kun ne olivat olleet vähän vaikeita. Ipe tuli usein lähelle ja hyppy oli aika tyhmä. Onneksi sain hyvän hypyn loppuun ja sitten teinkin loppuverkat.


heppa kielsi pari kertaa okserille isompana, onneksi en tippunut! sein työnnettyä itseni takaisin selkään puomin avulla ;D



100cm


100cm

tuli vähän huono hyppy pystylle..xd

hieno heppa!


Tällä viikolla treenataan Cassun kanssa perjantaina. Sunnuntaina onkin sitten kisat, ei ainakaan vielä jännitä! :D

6 kommenttia:

  1. Kiva postaus! On muutenkii kiva blogi. Hyppätkö aina noin isoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!(: En yleensä, mutta nyt näin kisojen alle pääsin hyppäämään vähän isompaa.

      Poista
  2. tosi hyvin menette !(:

    VastaaPoista

Kommentit pysyvät asiallisina, en julkaise asiattomia kommentteja lainkaan !

HUOM Kommentit näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen, joten ethän lähetä kommenttia kahta kertaa. Kiitos !