lauantai 12. lokakuuta 2013

tunti ipellä

Minulla oli keskiviikkona illalla tunti Ipellä. Pääosin teimme tunnin aikana väistöjä, avoja ja sulkuja käynnissä ja ravissa. Ipe oli todella eteenpäinpyrkivä, sain kyllä pidätellä kunnolla! Laukassa painoi aika paljon kädelle.. Osasyynä oli varmaankin kumpparit, jotka opettaja laittoi niin tiukalle että varmasti heppa meni turpa rytyssä.. Vaikeuksia tuotti myös ihan kamalan pitkät jalustimet ja ihan ihmeellinen ohjaviritys, joka ei kyllä toiminut minun tapauksessa lainkaan! Onse nykyään vaikeaa kun ei voida normaalisti enää ratsastaa.. Noo, Ipe oli kuitenkin väistöissä super, avoissa tehtiin liian jyrkästi, mutta kun sekin alkoi toimimaan kunnolla niin kyllä kehuja sateli. Lopputunnista työskenneltiin itsenäisesti laukassa, itse menin vain ympyrällä ja yritin saada laukasta pyörivää ja menevää.








Tänään tai huomenna tulee sitten postausta Sugesta, mm. paljon kuvia!

esimakua seuraavasta postauksesta ;)

14 kommenttia:

  1. Liian pitkät jalustimet??? Minusta nuo näyttävät liian lyhkäisiltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noo omasta mielestä olivat ihan kauhean pitkät, mutta mikäs sille voi kun yleensä ratsastelen estejalustimilla- myös koulua ;D

      Poista
    2. Aivan liian lyhyet jalustimet...! Polvesi tulee melkein yli satulan polvituista!

      Poista
    3. Opettaja ei sanonut mitään että jalustimet olisivat liian lyhyet, itse hän ne minulle laittoi. Polvet kyllä menevät yli polvitukien, sillä minulla on aika pitkät jalat (:

      Poista
    4. No miten voi ola pitkät jalustimet jos jalka menee yli polvitukien???? Nehä on sillo liian lyhyet!!

      Poista
    5. Ottakaa hyvät anot myös huomioon, että kyseessä on estesatula ja aika pieni hevonen. Tämä asian on nyt loppuun käsitelty, jos jotain muuta kommentoitavaa asiaan liittyen nii laittaisitteko sen omalla nimellänne?

      Poista
  2. Eiköhän pinja ite tiiä paremmin mikä pituseilla jalustimilla ratsastaa:)

    VastaaPoista
  3. Ilpo on parempi ratsastaa jos on kumpparit , joten älkääs nyt valittako joka hevosesta kenellä niitä käytetään.. Harva saa hevoset menemään OIKEIN rats. Koulussa , joten tyytykää niihin kumppareihin niinkuin kaikki muutkin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oma mielipiteeni on se, että ikinä ei tule oppimaan ratsastamaan oikein jos opetetaan että kumpparit ovat aina se oikea vaihtoehto. Sillointällöin käytettävänä OK, mutta ku niitä käytetään jokaisella hevosella joka tunti (jopa 4h päivässä) niin en enää ymmärrä. Mieluummin käytettäisiin gramaaneja kuin kumppareita.. Tietty omaan mielipiteeseeni vaikuttaa se että olen esteratsastaja ja muodossa kulkeminen ei ole kovin olennainen asia esteillä. Kiitos kommentistasi (:

      Poista
  4. Gramaanit ovat tarpeelliset ja oikein toimivat vasta kun ratsastaja on tarpeeksi kokenut käyttämään niitä. Ja ensin pitää opetella monta muuta asiaa, kunnes kumpparit otetaan pois ja hups, ei tarvitse enää miettiä peräänantoa, sillä se tulee oikeaoppisen ratsastuksen seurauksena. Hyvä opet, kun pitävät kumppareita!

    VastaaPoista
  5. Ei siis pahalla, vaan lähinnä noita kumppareita puolustaen... :) mielestäni istuntasi on parantunut ja se on jo siistimmän näköinen kun monessa aiemmassa kuvassa, hyvä :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyn tunneilla nimenomaa oppiakseni ratsastamaan oikein ja edelleenkin minun mielestäni kumppareita ei pitäisi käyttää, ne vain korjaavat ratsastajan omia virheitä.

      Poista
    2. Oho, en huomannutkaan toista kommenttiasi! Kiitos paljon kommentista, kiva kuulla että istunta on kivemman näköinen :) Kerrakin tuli jotain ei-negatiivista kommenttia.. :)

      Poista

Kommentit pysyvät asiallisina, en julkaise asiattomia kommentteja lainkaan !

HUOM Kommentit näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen, joten ethän lähetä kommenttia kahta kertaa. Kiitos !