torstai 25. heinäkuuta 2013

santun estevalmennus ja yökyläilyä

Tosiaan minulla oli keskiviikkona Sannan estevalmennus, jossa menin Ipellä. Olin ollut Alkalla yötä edellisen yön, joten tallille mentiin yhteisvoimin n. kymmenen aikaan. Hain hepan tarhasta ja laittelin kuntoon. Käveltiin kentällä vähän aikaa kunnes verryteltiin hevoset ravissa ja laukassa. Ipe tuntui aika tahmealta ja hitaalta, mutta onneksi kuunteli hyvin pohkeen ja pidätteet. Laukkaverryttelyssä pidennettiin ja lyhennettiin hevosta lyhyillä pätkillä, jotta se kuuntelisi hyvin ratsastajaa.



säätö..
Esteillä verryttelimme aluksi kaarevalla puomilinjalla, jonka jälkeen väistätimme ulospäin ja nostimme laukan, laukassa työskentelimme ympyrän ja siirryimme laukasta suoraan käyntiin. Alussa Ipe ei oikeen kuunnellut, mutta lopussa tuli hyviä väistöpätkiä sekä siirtymisiä. Teimme tätä molempiin suuntiin, kunnes aloimme tulla tehtävää laukassa. Puomeista nousi pysty, jota tulimme laukassa, väistätimme ulospäin, teimme laukkaympyrän ja siirryimme käyntiin. Tämä tehtävä sujui ihan hyvin, siirtymiset olisivat voineet olla vähän parempia.

Tämän jälkeen aloimme hyppäämään siten, että tulimme ensin pystyn, jonka jälkeen käännyimme vasemmalle, hyppäsimme pystyn ja käännyimme oikealle. Tätä hyppäsimme pari kertaa kunnes tulimme pari kertaa suhteutettu, jonka toinen osa oli okseri. Hypyt sujuivat ihan hyvin, itse vaan vähän liiottelin..


Seuraavaksi hyppäsimme toista suhteutettua, jonka molemmat osat olivat oksereita. Ipe oli ihan super, nyt oli alkanut se eteenpäin-liikkumis-vaihde heräillä. 



Lopuksi tultiin rataa, jonka korkeuten oli n. 70-80cm. Ipe hyppäsi tosi hyvin, itse vaan vähän mokailin selässä.. Omasta mielestä sain ihan hyvät tiet ja lähetymiset esteelle, tässä vaiheessa heppakin liikkui jo ettenpäin omalla moottorilla. 


missä myötäys ? ei ainakaan tässä kuvassa..

Loppuverkoissa annoin mennä rennosti eteenalas. Lopuksi käveltiin maastakäsin pikkupyöris ja otettiin heppa pois. Kaiken kaikkiaan todella hyvä valmennus, menen ihan varmasti toistekkin, saa nähdä jos vaikka Cassulla.. 


Talleilun jälkeen mentiin Aliselle. Katseltiin melkein koko loppuilta Valehtelevia vietteliöitä, johon olemme nyt molemmat koukussa. Kannattaa katsoa ! Vietin seuraavankin yön Alkalla. Seuraavana päivänä (eli tänään) katseltiin koko aamu ja päivä samaa sarja kun edellisiltana. Lähdimme meille jossaisn kuuden aikaan ja katseltiin Hööksin uutta mallistoa ja datailtiin tovi. 

Huomenna menen varmaankin kuvailemaan Miljaa ja Cassua radalle ja menen  muutenkin talleilemaan. Viikonloppuna mennään ehkä Anskuilemaan, mutta asia ei ole varma. Moikka ! (:

nyt on isot alkukirjaimet, tykkäättekö enemmän tästä tyylistä vai edellisestä ? kommentia alas !

6 kommenttia:

  1. isot alkukirajimet on kivempii :D

    VastaaPoista
  2. Mäki tykkään enemmän täst tyylist oli jotenkii kivempi lukea! Kun joskus tulee sellai olo et en jaksa lukea!! Nyt ei tullu!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okkei, kirjoitamme siis jatkossa isoilla alkukirjaimilla (:

      Poista
  3. Sul on aika huono esteistunta,polvik iinni satulassa ja jalka tqkana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedostan asian itsekkin, en ole hypännyt pitkään aikaan kunnolla. Eipä tuo valmentaja kyllä asiasta valittanut, mutta yritän jatkossa parannella istuntaani (:

      Poista

Kommentit pysyvät asiallisina, en julkaise asiattomia kommentteja lainkaan !

HUOM Kommentit näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen, joten ethän lähetä kommenttia kahta kertaa. Kiitos !